2015

  

För ett par veckor sedan hade jag nöjet att välkomna ännu en ny kund till salongen. När hon satt sig ner i HetaStolen gjorde jag som jag alltid gör; sätter mig på min klippstol i jämnhöjd med kunden och börjar min analys av vad hon har tänkt sig, vilka förutsättningar hon i dagsläget har, och hur hennes senaste klipphistoria ser ut. 

”-Jag vill se 2015 ut!” Sa hon så.  Varpå jag faktiskt fick mig en tankeställare. Det är inte så att jag är helt bakom flötet när det gäller trender och vad som gäller och känns rätt, men ett bra svar på vad just 2015 kunde liknas vid i hårväg hade jag faktiskt lite svårt att formulera. Speciellt som kunden sa att hon kände sig som 2014 och ville ha en touchup. (Jag tycker f.ö inte det är sådär jättestor skillnad på 2014 och 2015, note to self)

Glurp. Jag svalde hårt och rotade i den mentala hårddisken. Så kom jag på det, snabbt som en vässla. ”-Ja”,sa jag självsäkert. ”- En typisk 2015-frisyr karaktäriseras av en decimeterlång utväxt (som inte ens måste vara naturlig utan gärna infärgad) och grått hår”. För det är så vi vill se ut just nu. Som om vi inte varit hos frissan på över 8 månader ingefär. Allt är med andra ord tillåtet. Är man grå så släpper man på det, slutar färga sig och blir Gray and Proud, och är man bara 23 och inte fått några gråa strån än färgar man sig metalliskt grön-grå. 

Hon köpte mitt föslag, fast det stannade vid en klippning och jag tror att hon blev nöjd. Hon var inte riktigt redo att gå all in än. 

Jäkla tur att ingen ville se ut som 2009 med börskrasch,arbetslöshet och annat elende!