Avfärgning. Del 1

 <img src="http://studio34.nu/wp-content/uploads/2016/01/img_4023 packung viagra.jpeg” alt=””>  
Häromdagen träffade jag en kund som allt för länge själv hade färgat sitt hår med ”Hemköpsfärg”. Önskemålet var inte att bli blondin, men att komma ifrån det sotiga svarta resultat som hon på den sista tiden uppnått. Lager på lager av färg hade gjort hennes hår kolsvart på längderna. Hon ville bli kall brun, om det gick.

Självklart antog jag utmaningen. Utan att vara tjatig är det ju numera inga problem att göra tuffa avfärgningar med Olaplex. Jag förklarade för kunden att det är en process, och att man kanske inte kan förvänta sig ett perfekt resultat redan efter en behandling.

Jag tycker alltid det är bra att ta kort vid sådana här tillfällen. Det är lätt att glömma hur utgångsläget var och så tycker man inte att det hänt något med den nya färgen. Fast det har det. Vi fick upp färgen minst ett steg och vi bestämde oss för att ta ännu en träff veckan därpå. Håret hade inte fått stryk och kändes enligt kunden precis som vanligt.

I mittenbilden ser du hur det såg ut när vi hade färgat av några lager färg. Det är fortfarande väldigt mycket rött kvar i färgen och detta har en tendens att bryta igenom. I regel är det väldigt mycket röda pigment i hemmafärger för att de ska täcka grått hår ordentligt. Därför bestämde vi oss för att ses ännu en gång och försöka få bort mer av den envisa röda färgen.

Vi är på rätt spår. Fortsättning följer!