Kalla blonda toner

Det finns nog inget knivigare uppdrag för oss frisörer än att fixa utväxten på en hemmablonderad kund. Det tycker i alla fall jag ofta är riktigt svårt att få till bra. Häromdagen kom denna blonda skönhet och gästade min stol. Hon var hemmablonderad och hade förutom en gulaktig ton (som var svår att fånga på bild) en 2cm lång utväxt.

Önskemålet var att bli kallt blond och få bort både utväxten och de gyllene tonerna. Förr hade jag nog inte antagit utmaningen. Lusten att förstöra ett redan blonderat och skört hår med ännu mera kemi lockade inte alls. Men nu, när jag har Olaplex tvekade jag inte en sekund. Nu vet jag att min kund inte behöver riskera sin kvalitet bara för att hon vill bli blondare. 

Jag började med att bleka hennes utväxt och sedan balanserade jag upp färgen i hela håret med en nyansering. Olaplex i alla färgskålarna förstås och även nr2 i 10 minuter efter processen. Resultatet ser du själv- isvitt utan att ett enda hårstrå kommit till skada!