Lockar som rockar

Jag med mina skandinaviska stripor är alltid så avundsjuk på ett tjockt lockigt och levande hår som bara är sådär vackert utan att ens vara stylat.

 Men det är inte alltid så enkelt att ha ett lockigt hår. Det måste klippas rätt, vårdas och stylas med bra produkter. Lockiga hår är ofta torra och att regelbundet göra inpackningar är ett måste.

För många lockiga tjejer är just stylingen och tvättandet en procedur som kräver noga planering. Är det kallt ute får man förlägga hårtvätten till kvällen innan.  Många lockiga gör klokast i att undvika hårtorken eftersom värme bara gör en risbuske av kalufsen. Får håret bara torka i lugn och ro så formas lockarna bäst. Gärna i sällskap med en bra produkt som ”klumpar ihop” lockarna bra. 

Här stöter de flesta lockiga på stora problem. Vilken produkt ska man då använda?

Generellt kan man väl säga att de flesta får finast hår av en produkt som inte blir för stel och inte ger så mycket produktkänsla. Man får helt enkelt prova sig fram.

  
Jag har provat ett par varianter och idag testade jag Curl Up från KMS. Kundens utgångsläge var ett trött utvuxet hår utan frisyr och med ca 3 cm utväxt från förra slingningen. Tycker kunden om sitt lockiga hår bör man undvika hela längder och istället satsa på en lätt gradering. Om hon däremot föredrar ett rakare hår ska man förstås inte klippa upp håret och hjälpa lockarna att sticka iväg.

Idag gjorde jag slingor med Olaplex och klippte en bra bit, ”rockade till det” lite.  Jobbade in min krullprodukt i fuktigt hår, tvinnade håret i stora sektioner och torkade det lätt med tratt.

Lätt som en plätt och väldigt snyggt!