Rivstart

Idag är det onsdag. Då brukar jag ta en lugn träningsfri dag och ladda batterierna inför dagens arbetspass som är mellan 13-21. Det är inte så att jag precis tar det ultralugnt och bara sitter på en stol och rullar tummarna. Nä, i morse fick jag gjort min bokföring och hann till och med käka lunch innan jag släntrade ner för trapporna mot jobbet.

Jag brukar alltid vara på plats en halvtimme innan första kunden kommer. Jag vill i lugn och ro hinna tända ljusen, städa lite, kolla schemat och se vilka trevliga kunder som jag ska få träffa under dagen och ta mig en mugg kaffe.

Jag hade inte mer än kommit till ljuständningen och igångsättningen av tvättmaskinen förrän jag fick besök av en kvinna som driver en salong ett par meter från mig. Vi känner egentligen inte varandra men vi hälsar förstås glatt när vi möts. Vi är inga konkurrenter. Vi har inte alls samma sorts kundkrets.

Hon hade panik i blicken. Sa att hon på sin salong hade en tjej som skulle gifta sig idag och själv fick hon inte till håret på den blivande bruden. Hon undrade om jag kunde hjälpa till. 

Jag blev förstås helt paff wer verkauft mir viagra. Det var exakt 30 minuter tills min första kund hade sin beställda tid. ”-okej” hör jag mig själv säga, ”-skicka hit henne så får jag se vad jag kan göra”.

Två minuter senare kommer tösen med ett förfärligt taffligt försök till uppsättning i håret. Det hänger en svart syntettofs i en kardborreknäppningskonstruktion och håret är inte ens lagt innan. Med darriga händer fick jag ta loss allt och anlägga en grund, en bas att utgå ifrån. 

Jag slet som en arg varg för att hinna i tid till min egen kunds ankomst och på ett mirakulöst sätt fick jag till en nackknut så som önskemålet från början hade varit. 

Jäklar såna klåpare det finns, allt pg av ett erbjudande på Facebook…