Permanent på nytt vis

Ända sedan Olaplex gjorde entré i mitt yrkesliv har dessa små dropparna aldrig gjort mig besviken.

Tvärt om så blir jag gång på gång förvånad över vilken kraft de små molekylerna som lagar svavelbindningarna i håret har. Jag har länge arbetat med Olaplex som tillsats i färg och blekning, men ända tills idag har jag inte riktigt haft anledning att experimentera med Olaplex i permanent. 

Kunden idag hade ett skört hår som sedan tidigare var ljusfärgat och slingat. Jag bedömde därför att håret var skadat och därför var det intressant att se hur det skulle bli med Olaplex i alla led. 

Först tvättade jag kundens hår med ett djuprengörande schampo och blandade därefter till en proteinkur som jag jobbade in i det handdukstorkade håret och satte kunden  i värme för att torka. 

Därefter rullade jag upp håret på två ganska stora spolstorlekar, applicerade min permanentvätska som hade Olaplex i och lät verkningstiden ha sin gång. 

Efter 25 min sköljde jag ur all permanentvätska, torkade torrt och applicerade fixeringen som även den innehöll Olaplex. Ovanpå det applicerade jag ännu mer Olaplex i mer koncentrerad form och väntade i 5 min. Upprepade proceduren och tog därefter ur spolarna. 

Håret såg så bra ut och var inte det minsta risigt eller skadat! Det tog 3 timmar, men det var det värt.

Ännu en gång har Olaplex fått mig på fall!